Дамите на Спартак мачкат с 11:0 на старта на първенството

Спорт

08-09-2014, 11:33

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненки смазаха новака в женското футболно първенство Оборище като гости

Женският тим на Спартак (Вн) започна новия сезон по впечатляващ начин. Възпитаничките на Елена Пеева разгромиха при гостуването си в Панагюрище новия член на женското футболно първенство Оборище с феноменалното 11:0 на стадион „Орчо Войвода“ пред около 100 зрители. Четири гола за успеха реализира 16-годишната Моника Чернева, а с хеттрик се отчете 14-годишната Мария Нелкова. Два гола вкара Тея Пенкова, а по един добавиха Ани Тодорова и Моника Михалева.

Официален дебют за варненки направи високата 190 см. Билия Кръстева, която се завръща от Австрия, където е играла за последно.

"Резултатът не искам да го коментирам. Домакините са неопитен отбор и не успяха да ни се противопоставят. Нашият тим пък е съставен основно от момичета на възраст между 14-16 г. и тепърва ни предстоят тежки мачове. Тежко е и финансовото ни състояние. Продължаваме да търсим спонсор, който да обезпечи пътуванията и разходите за домакинските срещи. За мача с Оборище момичетата сами си събраха част от парите, за да можем да се явим на срещата", сподели пред Varnautre.bg треньорката на Спартак Елена Пеева.

В следващата среща варненки приемат тима на Спортика (Благоевград) на 21 септември, като двубоят най-вероятно ще се играе на стадион "Локомотив".

Съставът на Спартак (Вн): Билия Красимирова, Гергана Митрева, Женя Стрезова, Пламена Дянкова, Денислава Вълчинова, Моника Михалева, Моника Чернева, Ирена Атанасова, Дияна Дечева, Мария Нелкова, Тея Пенкова (Симона Парсех, Симона Стоева, Илияна Исоева, Ани Тдорова)