Официално: Сашо Станков се раздели с Черно море по взаимно съгласие

Спорт

18-08-2014, 09:46

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Никола Спасов много близо до завръщане в Черно море

Сашо Станков подаде оставка

Отборът трябва да се води от варненец, тъй като треньор отвън не вирее на "Тича"

Сашо Станков и Черно море се разелиха по взаимно съгласие. Това стана преди минути на стадион Тича във Варна. Ето какво каза специалистът, след като излезе от кабинета на шефовете на Морето:

"След загубата в Ловеч взеха решение да напусна. Казах го на играчите. Дойдох да работя с голямо желание, но аз съм човек с достойнство и при тези резултати нямаше как да остана. Не се срамувам обаче от работата си. Може би ми липсваше директен контакт със собствениците, но те са бизнесмени и нямат много свободно време. Всичко тръгна надолу след загубата от Марек, когато се появи психилогическо напрежение сред момчетата. Черно море обаче има добър отбор и ще излезе от ситуацията, в която попадна. Мое лично мнение е, че отборът трябва да се води от варненец, тъй като треньор отвън не вирее на „Тича“. Разделям се с всички в Черно море като приятел и желая успех на тима.“

Първата тренировка на "моряците" за седмицата ще бъде водена от помощник-треньорът Емо Луканов. Тя ще се проведе на стадион Младост от 10 ч. На "Тича" останаха да тренират възстановяващите се от контузии Симеон Райков и Мирослав Манолов и вратарите Георги Китанов, Илия Николов и Християн Христов.

Очаква се по-късно през деня от клуба официално ще обявят новия старши треньор.