4-метровa благодарност за доброволците в "Аспарухово"

Мисия Варна

14-08-2014, 17:25

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна има нови герои

Изработен е от листова стомана и представлява три ръце, съединени над плочата

Символ на доброволеца ще бъде открит във Варна утре, навръх празника на града - Успение на Пресвета Богородица. Той е изграден в знак на благодарност и похвала за безкористната помощ, която оказаха хиляди доброволци на пострадалите хора в кв. "Аспарухово" след водното бедствие на 19 юни. Постаментът се намира в градинката до читалище "Просвета" в квартал "Аспарухово".

Идеята на кмета на града Иван Портних за изграждане на такъв символ, се възприе с ентусиазъм от Обществения съвет по естетизация на градската среда. През юли работна група от художници и поети предложиха макети на символа и текстове за паметната плоча. От тях бяха одобрени проектът на художника Венцеслав Антонов и текста на поетесата Елка Няголова. Символът е наречен "Благодарност" и е висок близо 4 метра. Изработен е от листова стомана и представлява три ръце, съединени над плочата. Символът ще бъде официално открит в 11 ч. от кмета на Варна Иван Портних.

Община Варна кани всички доброволци, помогнали след бедствието на 19 юни, на официалното откриване на постамента.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"