Оперен подарък за празника на Варна

Варна Лайф

13-08-2014, 13:38

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Промоционална августовска премиера на "Андре Шение"

По повод празника на Варна - 15 август и на финалния етап в надпреварата за приза Европейска културна столица 2019, ще има специален оперен подарък. Само срещу 6 лв. гражданите и гостите на града могат да видят премиерния августовски спектакъл на най-новата постановка "Андре Шение" от Умберто Джордано, който ще се играе на 20 август в Опера в Летния театър от 21 часа.

Диригент е младата и талантлива варненка с възходяща европейска кариера Вилиана Вълчева, режисьор и сценограф на постановката е главният режисьор на оперния театър Кузман Попов, пищните костюми са дело на Ася Стоименова. В главните роли ще аплодираме двама от звездните български оперни гласове - тенора Бойко Цветанов в ролята на Андре Шение и баритона Кирил Манолов в ролята на Жерар. Ще им партнира солистката на Държавна опера Варна Димитринка Райчева, която направи своя блестящ дебют в ролята на Мадалена в премиерния юлски спектакъл на "Андре Шение", също в Опера в Летния театър.

Промоционална августовска премиера е жест на благодарност към многохилядната публика, която превърна и петото издание на Опера в Летния театър – Варна 2014 в емоционална и незабравима среща с оперното изкуство.