Турист се удави на Св. Константин, четирима нагълтаха вода в града

Животът

08-08-2014, 16:29

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двама родни пенсионери и две млади румънки се давиха днес по градските плажове

Турист от Беларус се удави на неохраняем плаж в курорта Св. Константин. 38-годишният мъж е получил епилептичен пристъп, докато е бил в морето. Около 8:30 часа вчера мъжът влязъл да се къпе на нохраняемата зона при жълт флаг. Туристът е бил на плажа с майка си. Тя го предупредила да не влиза, защото човекът страдал от множество хронични заболявания, включително епилепсия, съобщиха за Varnautre.bg от ДКЦ 1 "Света Клементина", откъдето осигуряват медицинските екипи по варненските плажове. 

За нещастие мъжът не послушал майка си и на десет метра от брега, получил пристъп. Той се нагълтал с вода, след което пристигналият медицински екип от съседния плаж му направили пълна реанимация. Усилията на лекарите обаче останали напразни. 

Четири инцидента с удавници по варненските плажове е имало и днес. Жена на 67 години и мъж на 65 години са се давали между 10 и 11 часа на Централния плаж в града. Няколко часа по-късно с вода са се нагълтали и две румънки на 24 и 21 години на Южния плаж. 

След като спасители са ги извадили от водата, и на четиримата удавници са поставени системи и им е правена реанимация. Всеки един от тях е престоял по около час в медицинския пункт на плажа. След като са били стабилизирани, пациентите са били изпратени по домовете си.