"Онгълът" ще нашепва приказки за България на седем езика

Животът

04-08-2014, 06:31

Снимка:

община Каварна

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Той представлява дървено укрепление, в което се помещава мултимедиен комплекс и се намира в. с.Българево до Каварна

Първият по рода си у нас аудио-визуален център ще разказва приказки за славната история на българските земи на седем езика. Той е наречен с името „Онгълът” и се намира в края на каварненското село Българево в посока нос Калиакра.

Откриването на първия етап на атракциона бе почетено от кмета на Каварна Цонко Цонев, кмета на Българево Георги Георгиев, актьорите Андрей Слабаков и Ернестина Шинова и журналиста Васил Иванов. „Онгълът” представлява дървено укрепление, в което се помещава мултимедиен комплекс.

В девет зали посетителите ще могат да видят епизоди и факти от историческото ни минало от дълбока древност до наши дни. Туристите ще получават и специална книжка на излизане от комплекса, която да дообогати видяното в атракциона.

Аудио-визуалният център е инициатива на любителя историк Валентин Симеонов. Това е само първият етап от реализирането на неговата идея.

За следващия етап той предвижда родната история да се пресъздава чрез видео, виртуални гидове и декори. В атракциона ще бъдат поставени плазми, исторически събития ще бъдат пресъздавани триизмерно, а в специална зона ще се предлагат бутикови сувенири и предмети, свързани с българската история.