"Пропял" ли е ковчежникът на Бареков - Христо Цирков?

Без цензура

03-08-2014, 12:59

Автор:

Мира Боева, Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Не искам да коментирам лудостта на един вманиачен нарцис, който нито знае какво говори, нито знае къде се намира. Това заяви пред Bulgariautre.bg лидерът на РЗС Яне Янев, по повод изнесената от Николай Бареков информация, че членът на Контролния съвет на „България без цензура“ Христо Цирков е отвлечен и то заради внесени от Янев в прокуратурата документи за "парични трансфери" от КТБ към ББЦ.

Попитан каква информация се съдържа в документите, внесени в прокуратурата от самия него, Яне Янев отговори: „Не мога да я оповестя, тъй като тя е следствена тайна. В момента нашите юристи съгласуват коя част от съдържанието на сигнала би могла да стане публично достояние“.

Откакто Бареков се захвана с политика, от него не видях нищо друго, освен лъжи и измами, посочи още Янев и допълни, че както народът остроумно е казал в поговорката „На лъжата краката са къси“, така и "Барековата лъжа издържа, но за много кратко време".

Bulgariautre.bg отново потърси информация по случая в пресцентъра на МВР, но от службата в два поредни дни не потвърдиха за подаден сигнал от Николай Бареков за отвличане на Христо Цирков.

Междувременно в различни сайтове излезе информация, че Цирков се е появил в офиса с тежка охрана. "Ковчежникът" е бил разпитван, но никой не знае от коя служба на МВР. Въпросите, които екипът ни отправи към институциите, останаха без отговор. Съществува версия, че Цирков е "пропял" и вероятно се е съгласил да стане "защитен свидетел".

По-късно стана ясно, че Цирков е бил е в офиса на партията не с охрана, а с полиция и следователи, които са претърсвали.

Очевидно, въпреки стабилните си отношения с Делян Пеевски, Бареков e попаднал на силно течение и ще излезе с тежки поражения от тази атака, чиято главна цел според нас е Цветан Василев.

Според сайта Bulgaria news засега Христо Цирков нито е със статут на "защитен свидетел", нито е привлечен за обвиняем, само е разпитван. Техен източник от Софийска градска прокуратура предположи, че скоро Цирков ще бъде привлечен като свидетел на обвинението.

Позовавайки се на свои източници, същият сайт съобщи, че от фирми на Цветан Василев са били изнесени и дадени на лидера на "България без цензура" Николай Бареков 17 милиона лева. Посредникът, който е носил саковете с парите, бил Христо Цирков.

В свое писмо до медиите, разпостранено във вторник, по повод внесените от лидера на РЗС в прокуратурата документи за "парични трансфери" от КТБ към ББЦ, банкерът Цветан Василев намеква за това, че Бисер Лазов - директор и основен акционер в "Бромак", собственик на 50,66% в Корпоративна търговска банка, е отклонявал към Николай Бареков пари от фирмите, на които е бил мениджър. Лазов стана и основен свидетел на прокуратурата срещу банкера.

"Специалистите по „парични трансфери“ в куфарчета, господин Янев, търсете в кръга на онези, които подготвиха и осъществиха атаката срещу мене и КТБ АД. Както и сред онези никому неизвестни и трудно изразяващи се на разбираем език Юди, които „моралните стожери“ на обществото подготвиха и опълчиха срещу мене с една единствена цел—да им помогнат да окрадат атрактивните активи, финансирани от банката. Кой знае, може би пък и част от претендираните липси в компаниите, менажирани успешно от вездесъщия Лазов, да са поели в подобна посока", посочва Василев.

Екипът на Bulgariautre.bg продължава да следи темата.