Инжстрой скандализира футболната общественост с измислен ремонт на стадион Спартак

Спорт

01-08-2014, 14:16

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Пламен Стилянов иска общината да плати за него

Шефът на Инжстрой Пламен Стилянов скандализира футболната общественост във Варна с писмо до Общината. В него бизнесменът настоява градската управа да изкупи акциите на СК Спартак АД и да стане едноличен собственик на Спортния комплекс. Както е известно, фирмата на Пламен Стилянов държи 66% в комплекса, а общината - 34%.

В писмото Стилянов обяснява какви подобрения е направил на базата на стадион Спартак откакто оглави Спортния комплекс през 2010 г. Веднага обаче прави впечатление един грозен факт. Бизнесменът уведомява Общината, че едва ли не е реновирал стадион Спартак, като дословно заявява: "От датата на придобиване на акциите на "Спортен комплекс Спартак" АД до настоящия момент дружеството извърши огромни инвестиции, сред които - пълното обновяване на футболния стадион, включващ подмяна на почвата, тревата и изграждането на поливна система", пише в писмото.

Лъжата е очевидна и в това може да се увери всеки, ако отиде на клубното съоръжение на спартаклии и види в какво състояние се намира то. Истината е, че тревното покритие не е подменяно откакто е създаден стадионът преди повече от 45 г. Последните месеци дори се пестеше от вода и тревата не бе поливана редовно, което затрудняваше максимално спортно-тренировъчния процес на футболистите и се създаваха предпоставки за контузии. Плачевно е и състоянието на трибуните, където по-голямата част от пластмасовите седалки са амортизирани, а много - изпочупени.

Останалите изброени в писмото инвестиции са факт: 6-те корта се ползват интензивно през цялата седмица, десетки деца и възрастни тренират тук, а също и на малките футболни игрища. Има и нов паркинг.  

Ако общината се съгласи да изкупи акциите на СК "Спартак" АД от другите акционери по цена, равна на цената на придобиването им и вложените инвестиции, каквото е предложението на Стилянов, това означава, че тя ще трябва да плати за нещо, което на практика не е правено на Коритото.