Майката на германеца, изчезнал на Златните, пристигна у нас да го търси

Детективите са установили, че по време на почивката Ларс е участвал в т.нар. "алкохолни турове"

Майката на изчезналият германец Ларс Митанг, за когото Varnautre.bg първи писа още на 19 юли, е пристигнала в България, за да търси детето си. След като Сандра Митанг подала сигнал за неговото изчезване, наела и частни детективи да го издирят. Веднага след това пристига у нас. Детективите са установили, че по време на почивката Ларс е участвал в т.нар. "алкохолни турове" и вероятно е приемал наркотици. Това се отразява на неговото психическо състояние. 

Ларс е бил на почивка у нас с петима свои приятели. По време на престоя е ударен в лявото ухо и пука тъпанче. Затова и не му е позволено да си тръгне със самолет на 7 юли.

"След като му забраняват да лети, той се настанява в хотел и тогава започват проблемите. На 8-ми юли отива до летището, но втори път му е отказано да лети и оттогава следите му се губят", обяснява Сандра Миттанг пред Нова телевизия.

"Предполагаме, че те може би са ключа към преминаване от едно психическо състояние към друго. Това, което можем да кажем е, че постоянно го преследва една страхова психоза, както и чувството за преследване и чувството, че някой иска нещо да му направи", твърди Владислав Бонев, частен детектив от Германия.


Сандра Митанг

"Когато се чухме последно по телефона усетих, че нещо с него не е наред. Той се страхуваше от нещо", разказва Сандра Миттанг, майката на Ларс.

Близките му са категорични, че Ларс не употребява наркотици. Предполагат, че е погълнал дрогата без самият той да знае и вече в продължение на 23 дни е под нейното влияние.

"Ларс е мой приятел. Познаваме се от около 7 години. Той е спокоен и уравновесен. Не е конфликтен. Тренира футбол, но не е фанатик. Работи в топлоелектрическа централа и през последните години непрекъснато учи и се преквалифицира", разказва Франк Сорге, приятел на Ларс.

Според детективите заради ефекта на дрогата Ларс избягва местата, където има много хора. Никой не може да каже обаче кога ще мине въздействието на наркотиците. Ясно е, че Ларс се нуждае от медицинска и психологическа помощ.

"Ако някой го забележи, да не отива на директен контакт. Най-добрият вариант е той да го проследи и в процеса на това следене да уведоми полицията или вече ако има нашите координати може към нас да се обърне", обяснява частният детектив Владислав Бонев.

За последно Ларс е видян на летище Варна. Бил е облечен с жълта тениска, черни бермуди и бели маратонки.

"Вярвам, че той е жив и ще го открия. Дошла съм тук за да намеря сина си и това е най голямото ми желание да намеря единственият си син", казва майката на Ларс.

Ларс е обявен за издирване и от българската полиция. Всеки, който има информация за него може да се обади на тел.112 или на телефона на детектива: + 359 888 111 112.