Излъгани от бивш общински началник си търсят асфалта

Мисия Варна

26-07-2014, 18:23

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На ул. "Света Екатерина" чакат рехабилитация на пътната настилка

Варненци от кв. "Виница" търсят обещана рехабилитация на ул. "Св. Екатерина", алармира читател на Varnautre.bg. В първите дни на 2013 г. Тинко Димитров - жител на въпросната улица изпратил писмо до общината, с което уведомил, че след падналия сняг "Св. Екатерина" е в окаяно състояние. "Улицата прилича на изорана нива, но живеещите на нея си плащат данъците с надеждата, че скоро ще вървят по асфалт и ще спрат да дишат прахоляка от движението на автомобили", посочва  Димитров.

Получил отговор от бившият началник на вече преструктурираната общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Стоян Димитров. Общинският шеф му отговорил така: "След получения от вас сигнал, в и информирам, че след актуализация на бюджета на община Варна за 2013 г. от Общинския съвет, ул. "Света Екатерина" ще бъде включена в програмата за рехабилитация на пътната мрежа. След осигуряване на финансови средства ще бъде възложена за изпълнение". 

Нищо от това обаче не се случило и варненецът изпратил втори писмо до общината, на което този път изобщо не получил отговор. Година и половина  по-късно Тинко Димитров вече се обръща към кмета на града Иван Портних с писмо, в което разказва за безплодната си кореспонденция с общинската администрация с надеждата, че пишейки до него и прескачайки ресорните дирекции, ул. "Св. Екатерина" ще бъде асфалтирана.