Доброволци канят на посещение в кучкарника в Каменар утре

Животът

25-07-2014, 14:53

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Весели игри до пристрастяване обещават организаторите

"Здравейте! Ние сме Аспарухчо, Чарли и Нели и най-любезно Ви каним да дойдете в събота в ОПБК (общинския кучкарник) в село Каменар, за да си поиграем заедно! Моля, носете поводи и нашийници, удобни дрехи, усмивки и добро настроение! Предупреждаваме - много сме забавни и игриви! Забавлението е гарантирано :) И не забравяйте - игрите с нас водят до пристрастяване!!!

Това е текстът във Фейсбук, с който доброволците от сдружение Контрол и Грижа за Бездомните животни канят варненци на посещение в кучкарника в Каменар утре.

Всяка събота те посещават приюта и полагат грижи за затворените там кучета. Освен почистване на клетки, косене на площите за разходки, те извършват и собствена програма за социализация на кучетата. Програмата включва привикване на кучетата към повод, социализация и привикване с хората, изпълнение на прости команди. Всичко това се прави под формата на разходки, в които се включват и от персонала на ОПБК Каменар.

Акцията утре е с начален час 11 и е под надслов "Кучета набират доброволци, които да ги научат, че хората не са чак толкова лоши".

Доброволците подготвят със съдействие на Община Варна и кампания за осиновяване на кучета от приюта, както и такава за популяризиране на кастрациите на домашните любимци с цел намаляване на случаите на изхвърлени на улицата животни.