Варна търси своите таланти

Варна Лайф

21-07-2014, 16:10

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

26 юли-30 август: Конкурсът ще се проведе по райони в 2 кръга, а финалът е на 30 август, на входа на Морската градина

Всеки, който има талант на певец, артист, музикант или танцьор може да го изяви пред публика, като се включи в конкурсите, организирани в рамките на проекта "Моята сцена - Варна търси своите таланти".

Основната цел на проекта е да провокира творческите изяви на гражданите и гостите на Варна и да популяризира кандидатурата на морския ни град за Европейска столица на културата.

Конкурсът се състои от два кръга. В първия се предвижда в пет поредни съботни дни изграждане на сцени в 5-те района на град Варна и изява на всички записали се за участие кандидати.

Във втория кръг, който ще се състои на 30 август 2014 г, ще участват само отличените от петте района кандидати.

В конкурсите могат да участват деца, младежи и възрастни без ограничение на пол, възраст и стил на изпълнение в областта на певческото, инструменталното и танцовото изкуство, индивидуално или в групи и формации.

Няма ограничение в броя на участниците във вокалните групи и инструменталните формации.

Според регламента кандидатите подготвят 2 изпълнения, които трябва да са с максимална продължителност не повече от 3 минути за първото и 4 минути за второто. Музикалният съпровод е по избор на участниците.

Кандидатите ще бъдат оценявани за изпълнителско майсторство, сценично поведение и общо художествено въздействие, както и за подбор на музикален съпровод.

Компетентно жури, различно за петте района, ще оценява и класира участниците. От всеки районен конкурс журито ще реши кои да бъдат допуснати на финалния конкурс на 30 август.

Конкурсите стартират от район "Младост", където на 26 юли на Амфитеатъра над ледената пързалка ще се изявят всички регистрирали се участници.

Вторият конкурс е в район "Владислав Варненчик", на 2 август, в залата на Народно читалище "Петко Р. Славейков".

За 9 август е предвидена изявата на всички кандидати от район "Одесос", а мястото е Сцена "Раковина" в Морската градина.

Район "Аспарухово" ще пее и танцува на 16 август, в двора на ОУ "Христо Ботев".

Район "Приморски" ще се изяви на 23 август на сцена "Амфитеатър" под Пантеона в Морската градина.

Както вече уточнихме, финалистите ще видим на 30-ти август на входа на Морската градина.

Начален час на всеки от конкурсите е 17:00. Входът е свободен. Конкурсите ще се заснемат и излъчват от СЪНРАЙЗ МЮЗИК ТВ и по други медии.

Всички участници в районните конкурси получават грамота за участие. Класиралите се за финала, получват грамота за Финалист. Класиралите се на първите 3 места на финалите получават грамота, плакет и предметна награда.

Програмата за реда на участие във всеки отделен район се изготвя предварително, а участниците се информират три дни преди това.

Организатор на събитието е "Сънрайз мюзик" ООД. Проектът се финансира от Община Варна в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. и е под патронажа на районните кметове във Варна.