Бъз Олдрин подтвърди за среща на "Аполо 11" с НЛО

Животът

20-07-2014, 17:31

Снимка:

gazeta.ru

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Днес се навършват 45 години от първото кацане на Луната

Бъз Олдрин, вторият човек, стъпил на Луната, заяви, че е видял НЛО по време на мисята на "Аполо 11". Първоначално той каза това още през 2005 г. в интервю за Science Channel, но по-късно обясни, че думите му са извадени от контекста. В сряда от екипа на Entertainment Tonight съобщиха, че по време на снимките на техния филм "Чуждите на Луната" Олдрин е потвърдил заявлението си. Сега програмата търси допълнителни доказателства за това, че извънземни цивилизации може да имат обекти на Луната. 

Миналата седмица Бъз Олдин отговаряше на въпроси в социалната мрежа Reddit. Един от тях беше за това дали е виждал НЛО.
Ето и неговият отговор: "На "Аполо-11" по пътя към Луната видях светлина през прозореца, която сякаш се движеше успоредно с нас. Имаше много варианти какво би могло да е това: друг космически кораб от друга държава или от друг свят. Когато извадихме апарата за спускане от ракетата, до нас застанаха два космически кораба... Технически можем да ги наречем "Неиндентифицирани Летящи Обекти".

"Ние добре разбирахме какво беше това. След връщането си точно описахме, какво сме видели. Чувствах, че трябваше да разкажа всичко на целия свят, на всички хора, но това не се случи. Ние не видяхме самите извънземни. Но необичайните явления изискват неординарни доказателства. Според Карл Сейгън в нашата галактика - Млечния път, може да има извънземни, но има и много други галактики. Изключително голяма е вероятността някъде в пространсвото да има и други цивилизации... Разстоянията обаче, които трябва да бъдат преодоляни, за да получим доказателства за това, могат да достигнат стотици земни години".

Вторият човек, стъпил на Луната точно преди 45 години, изрази съжалението си, че ентусиазмът на NASA, който го е пратил там, го няма в момента. "През 1960-те години NASA получаваше 4% от бюджета на страната, а сега - само 0,5%. Най-важното в момента е публичният интерес към космоса и науката, което ще подпомогне пътуване до Марс, а дори и по-нататък – това е следващата граница, която трябва да бъде достигната", казва Олдрин.