BG рокери в Чикаго събраха 2600 долара за пострадалите

Животът

20-07-2014, 11:18

Снимка:

"24 часа"

Автор:

24 часа

Всичко от Автора

2600 долара за пострадалите от наводненията в страната са събрали 20-ина българи в Чикаго, САЩ, съобщава "24 часа". Сънародниците ни организирали благотворителен пикник, за да наберат средствата, като използвали новосъздадения от тях български мотоклуб “Хайдути МС”.

Неговата основна цел е да поддържа патриотичния дух. Затова момчетата решили да съберат средства за пострадалите от наводненията в страната. Те се подготвили, като купили бира, скара и много други неща за над 1000 долара. За съжаление, времето ги изненадало и на пикника дошли едва 40-ина души. Те яли и пили за скромните $ 300. В моторджийска каска обаче събрали още 2300. На събитието имало и мексикански цигулар, който свирил класически пиеси, както и интерпретации на български парчета.

Недоволни сме от малката сума и ще събираме средства още 2-3 седмици, разказват родните моторджии. Те се надяват сумата да набъбне поне до $ 5000. Парите ще разделят между няколко семейства от пострадалите. Категорични са обаче, че и стотинка няма да мине през благотворителните фондове и организации. Няма институция у нас, на която да вярваме, споделят рокерите. Те планират да дадат парите на ръка през август. Тогава двама от тях се прибират у нас.

Момчетата се заричат това да е началото на поредица от събития за събиране на средства за нуждаещи се.