Плъхове тероризират пожарникари в Генуа

Животът

18-07-2014, 15:35

Снимка:

n/a

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Огнеборците намирали гадини в кухнята, между картофите, в баните, спалните, дори в машината за кафе

Плъхове не дават покой на служителите на противопожарната охрана в пристанищния квартал Мултедо на италианския град Генуа, пише БТА. Нашествието продължава вече година и започва "по график" всеки ден след залез слънце.

"Те ни идват на посещение, ние се опитваме да ги прогоним. Поставихме надпис със заповед надвечер да се пускат щорите и затварят прозорците. Намерихме плъх между картофите в кухнята. Друг беше попаднал в машината за кафе и можете да си представите с какво чувство си пиехме кафето през следващите дни. Проникнаха дори в баните на горния етаж, където са спалните помещения. Най-често обаче сме принудени да ги преследваме и унищожаваме сред служебните коли в гаража. Всичко това е уморително, защото ни отнема времето за почивка по време на дежурства," споделя командирът на огнеборците.

В съседство с поделението за противопожарна охрана се намира кафене и ресторант. Техните съдържатели твърдят, че засега не са нападнати, но се срещат с плъховете всяка вечер около кофите за смет на улицата. Службата за градска чистота е приела техните оплаквания и сега прибира сметта всеки ден, но изглежда гризачите са допълнително привличани от незаконно изхвърлените непочистени каси от близкия рибен пазар.

Потърпевшите сочат местата, от които всяка вечер плъховете плъзват към предпочитаните от тях обекти. Техните усилия да ги прогонят дават краткотрайни резултати и след минути нашествието се подновява, за да стихне едва през зимата.