Баща и син изминаха 485 километра в името на мира и съгласието

Варна Лайф

15-07-2014, 16:29

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Утре от 14:00 часа в Арт салона на радио Варна, музикантът и приятел на двамата Ян Бедерман ще изпълни свои произведения

Марш на мира и съгласието минава през Варна на път за Йерусалим. Двамата инициатори - Руслан Абдуллин и Рустам Абдуллин,  баща и син от град Чимкент, Казахстан, пристигнаха във Варна, където ще се срещнат с поддръжници на идеята. Инициативата им е подкрепена от правителството на Казахстан и има благородната мисия да обедини хора от различни държави и различни религии – християнство, ислям, будизъм и юдаизъм, в името на мира и добруването.

Маршът започнал от гр. Чимкент в Казахстан, преминал през Русия, Украйна, Молдова и Румъния. След България ще продължи през Турция и Гърция и ще завърши в Йерусалим, Израел.

Две кръгли маси се проведоха с участници от различни вероизповедания - в Москва и в Киев. Във всяка държава към Руслан и Рустам се присъединяват местни доброволци и поддръжници на идеята. До момента са изминали по своя маршрут пеша  485 км.

Утре, от 14:00 часа в Арт салона на радио Варна ви очаква среща-разговор с Руслан и Рустам Абдуллини  и концерт на техния приятел от Москва – музикантът Ян Бедерман. Входът за събитието е свободен, а повече можете да научите на страницата на инициативата във Фейсбук.