Наркоман откраднал колело, отива за 2 години в затвора

Крими

14-07-2014, 14:14

Снимка:

n/a

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Престъплението било извършено в условията на опасен рецидив и присъдата ще бъде търпяна при първоначален строг режим

След постигнато в съдебна зала споразумение, съдът наложи на 27-годишния, наркотично зависим С. Христов наказание от 2 години лишаване от свобода. Подсъдимият се призна за виновен, че на 12 април тази година около 10 часа, в условията на опасен рецидив, отнел велосипед планински бегач и проволка за заключване от градинката на "Севастопол" в центъра на Варна.

Собственикът на колелото бил таксиметров шофьор, който по това време застъпвал на смяна на пиацата. Тъй като се получила поръчка от клиент за таксиметров превоз, собственикът не успял да заключи велосипеда си, а го оставил подпрян на пейка в съседство с пиацата.  Междувременно оттам минал подсъдимият, видял колелото, взел го и продължил с него бутайки го.  Малко по-късно същия ден, недалеч от местопрестъплението,  полицейски инспектор засякъл подсъдимия да бута чуждия велосипед, при  което той си признал за кражбата. Общата стойност на отнетия велосипед е 158 лева за употребявани вещи до частната автогара за сумата от 30 лева.

27-годишният С. Христов е осъждан многократно за престъпления от общ характер, предимно за посегателства срещу собствеността. 11 месеца преди настоящата кражба той е бил освободен от затвора, след изтърпяване на ефективно наказание по предходно  осъждане. Наложеното му днес наказание от Варненския районен съд следва да бъде търпяно при първоначален строг режим. Споразумението е окончателно.