Спартак със страхотно представяне на "Albena football Junior 2014"

Спорт

13-07-2014, 08:42

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спартак взема Меси за международен турнир

Българският Меси с приз за най-полезен играч, Стефан Статев - голмайстор

Отборът на Спартак 1918 завърши на второ място в международния турнир "Albena football Junior 2014", който се проведе на игрищата в Албена. Младите "соколи", родени през 2002/2003 година с треньорски тандем Живко Бояджиев и Стефан Дончев записаха само една загуба в надпреварата. Варненци се наложиха с 5:0 срещу Локо Пд и удариха Виктория Киев със същия резултат. В последния мач в своята група спартаклии записаха нулево равенство с Арсенал Киев. Така младите футболисти се класираха за следващата фаза, където първите томове от всяка една от трите групи трябваше да се изправи един срещу друг в спора за първото място. "Соколите" победиха Алтаир Киев с 2:1, но загубиха от най-стойностния отбор в надпреварата Оболон Киев с 2:6. Така Оболон вдигна купата и спечели право да участва на силен турнир във Франция, което бе и голямата награда от организаторите.

Призът за най-полезен играч в турнира взе Даниел Начев, който се присъедини към тима на Спартак малко преди началото на турнира. Смятаният за един от най-големите футболни таланти на българския футбол в своята възраст и е футболист от школата на Септември, бе в основата на успеха на "соколите", като се отличи с куп асистенции. Голмайстор на турнира пък стана Стефан Статев също от Спартак.

В надпреварата се пусна и отборът на Черно море с треньор Ники Кънчев, който обаче записа едно от най-слабите си представяния от доста време насам. "Моряците" завършиха на безславното 9-о място в турнира, но трябва се отбележе, че варннци са играли с набор 2002 при родените през 2000/2001 г.