Класиката среща АББА на концерт във Варна

Варна Лайф

10-07-2014, 13:41

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

На 12 юли от 19:00 часа във Фестивалния комплекс солистки и оркестър ще изпълнят популярните хитове на групата

Носталгията по 70-те е в сърцето на един концерт, който ще ни върне като в машина на времето към тоталните хитове на легендарната шведска група АББА. На 12 юли в зала 1 на Фестивалния комплекс, българо-германската продукция "Класиката среща АББА" с участието на Русенската филхармония ще представи песните на групата в симфоничен вариант под палката на маестро Найден Тодоров.

Двете солистки на спектакъла, Илона Герулат (Агнета) и Даниела Щингел (Анафрид), от 2001 г. участват в различни студийни и телевизионни проекти като беквокали в стиловете поп, рок и електро-поп, соул. Обединява ги любовта към великата шведска група АББА. Така през 2013 г. се стига до премиерата на музикалния спектакъл "AББA в симфония с голям симфоничен оркестър" в германския град Ландау. Следват концерти в Карлсруе, Дуисбург и други градове.

"AББA в симфония" предлага с помощта на богатите изразни средства на симфоничния оркестър, емоционално преживяване на най-известните хитове на групата, със запазено място в сърцата на три поколения. Уникалният звук, мелодиите и текстовете на "Фернандо", "Mamma Mia", "Ватерло", наред с приятното изживяване, са привлекателна задача за всеки симфоничен оркестър.

Приликата на Илона и Даниела с великите идоли - както визуално, така и акустично - е невероятна. В България спектакълът се представя под името „Класиката среща АББА“. Различното в случая е, че освен незабравимите хитове, Русенска филхармония ще изпълни и няколко инструментални пиеси, вдъхновени от  великата шведска група, чийто автор е Пламен Проданов. Допълвайки досегашния опит от реализацията на проекта, „Класиката среща АББА“ предлага нови измерения, основани на автентичния звук на групата отпреди 40 години и допълнени със светлинни ефекти, костюми и аксесоари в традицията на 70-те.

Началото на концерта във Варна на 12 юли е в 19:00 часа. Билетите са на цени от 8 до 20 лв., могат да се купят от касата на Фестивален комплекс, тел. 052 685 214.