Деян Христов носи първата победа за Спартак в контролите

Спорт

09-07-2014, 20:00

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спартак 1918 - ФК Бургас в снимки

Спартак 1918 отказа на Лудогорец

"Соколите" удариха ФК Бургас с 2:1

Отборът на Спартак 1918 стартира с победа контролите от лятната подготовка. "Соколите" победиха тима на Бургас с 2:1 на собствения си стадион. Въпреки уверението на шефовете, че тревното покритие на клубното съоръжение на домакините ще бъде преведено във вид, това не се случи и двата тима играха на сух терен.

Иначе варненци бяха по-стойностният отбор от двата и през по-голямата част от срещата диктуваха събитията в мача. Първият гол падна в самото начало на срещата. В 4-ата минута нападателят Деян Христов се възползва от груба грешка на вратаря, който изпусна топката в краката на голмайстора, а той я вкара в мрежата за 1:0. След попадението домакините продължиха да владеят повече топката, което даде резултат в края на първата част. Отново Деян Христов бе в основата на второто попадение на спартаклии. Нападателят получи топката с гръб към вратата на гостуващия тим, майсторски се обърна и с топовен шут от границата на наказателното поле точно заби коженото кълбо в горния ляв ъгъл на вратаря Георгиев.

През втората част и двата тима направиха много смени, които не се отразиха кой знае колко на показаното през първото полувреме. Все пак гостите успяха да намалят. В 68-ата минута при един пряксвободен удар, топкара се отклони в стената и попадна в играч на гостите, който от малък ъгъл стреля с глава, Генко Славов изби, но коженото кълбо се върна в Петър Колев, който оформи крайния резултат.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

Спартак 1918 – ФК Бургас 2:1

Голмайстори: Д. Христов (4, 41); П. Колев (68)

Спартак 1918: Яначков, Костов, Трифонов, Патев, Тодоров, Янев, Минчев, Казаков, Ботев, Борисов, Д. Христов (Г. Славов, Дянков, Събков, Неделчев, Желязков, Гочев, Смирнов, Веселинов, Маринчев, Русев)

ФК Бургас: Я. Георгиев, Калпаклиев, Молдованов, Мантаров, Хаджиев, Цонков, Пл. Димитров, Желев, А. Иванов, Г. Калоянов, В. Калоянов (Хр. Славов, Пехливанов, Гамаков, П. Колев, Вълчев, Филипов, М. Иванов)

Съдия: П. Атанасов

Стадион „Спартак”