Жена показа среден пръст на съда, отива за седмица в ареста

Крими

08-07-2014, 15:35

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

23-годишната жителка от Каменар се афектирала по време на съдебно заседание за съдбата на децата й

Жена показа среден пръст на съдии по време на заседание и отива за 7 дни в ареста. 23-годишната Галя Л., ядосана от доклад на социални работници, че не полага достатъчно грижи и няма средства за издръжка на децата си, пред перспективата да бъдат отделени от нея, показала неприличен жест с ръка спрямо съдебния състав. За случая била сигнализирана съдебната охрана.  
Инцидентът възникнал на вчера преди обяд в съдебна зала в сградата на Окръжен съд – Варна, по време на насрочено публично заседание по гражданско дело във връзка със съдбата на нейните малолетни деца.

Днес Галя Л. изрази съжаление за непристойната си постъпка. Според защитата й, демонстрираната проява на неуважение към съда може да се обясни с ниската култура  и липсата на образование на 23-годишната жена.

Съдебният състав счете, че има основания за налагане на административно наказание към средния размер, предвиден в законодателната уредба. Проявата е извършена на публично място, но не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс, а е нарушение на Указа за борба с дребното хулиганство, наказуемо с глоба от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба делото пред Варненски окръжен съд бе насрочено за 11 юли от 13 часа.