Погнаха и самонастанилите се в общински имоти в махалата

Всички седем къщи са освидетелствани като опасни

Седем заповеди за изземване на общински имоти, в които от години има самонастанили се граждани, връчиха днес служители от администрацията на район "Младост" във Варна. Къщите се намират на ул."Страцин" №15, ул."Кап.Райчо" № 100, №102, №102 а, №127, ул."Бяла черква" №11 и ул."Черешово топче" №12. Адресите са по границите на циганското гето Максуда. 

Във въпросните къщи, които са общински през годините има регистрирани общо 77 човека. Били са отчуждени в периода 1988-1990 година, с цел да бъдат реализирани градоустройствени мероприятия. Бившите им собственици тогава са били обезщетени с апартаменти в съседни сгради.

Къщата на ул."Страцин" №15

Всички седем къщи са освидетелствани като опасни. От утре тече 7-дневен срок, в който самонастанилите се трябва да изнесат вещите си и да напуснат. Ако не го направят доброволно ще се пристъпи към принудително изземване, след което Община Варна трябва да възложи събарянето на къщите, на фирмата, която е спечелила обществената поръчка.

Заповедите днес бяха връчени безпроблемно, лично на обитателите. Предстои връчването на още 25 заповеди за изземване на общински имоти, които се владеят без правно основание.

Къщата на ул."Кап. Райчо" №100