7 перални отварят безплатно за пострадалите в "Аспарухово"

Мисия Варна

02-07-2014, 15:33

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Центърът отваря врати утре с работно време от 8:00 до 17:00 часа всеки ден

Временен център за безплатно пране ще бъде на разположение за всички пострадали от наводнението в кв. "Аспарухово" във Варна от утре. Центърът ще бъде разположен в двора на СОУ "Любен Каравелов", което се намира недалеч от пътя на стихията.

В двора на училището ще бъде разположен фургон със 7 перални, като до края на седмицата ще бъдат монтирани и три сушилни, благодарение на които хората ще могат да получат дрехите си не само чисти, но и сухи. Всеки човек, който остави дрехите си за пране, ще получи талон с номер, срещу когото след това ще може да вземе изпраните си дрехи.

Към момента работното време на центъра е предвидено от 8:00 до 17:00 часа всеки ден, но ако се окаже, че нуждаещите се са повече от предвидения капацитет, организаторите имат готовност да удължат работното време.

Проектът ще продължи един месец и е инициатива на Samsung, която се организира със съдействието на район Аспарухово, община Варна. Към инициативата се включиха и Henkel, които осигуриха 1600 капсули перилен препарат за безплатното пране.