Ромите в Гъбената махала сами събарят незаконните си къщи

15 от къщите ще бъдат бутнати доброволно, останалите принудително

Доброволно събаряне на незаконните постройки в т.н. Гъбена махала в район "Валадиславово" започва от 11 часа на 1 юли. Събарянето е следствие на започналата процедура на 1 октомври 2013 г., когато в махалата бяха връчени десетки заповеди за доброволно събаряне

Кметът на района Неделчо Михайлов не скри задоволството си от желанието на обитателите доброволно да съборят, изградените от тях постройки. За целта той лично ще осигури необходимата техника и работници.

След активен диалог с Михайлов заявените за събаряне незаконни строежи са около 15 на брой. По време на акцията ще бъде осигурено съдействието на "Енерго Про" и "ВиК-Варна" за изключване на електричеството и водата, с цел избягване на евентуални инциденти. На място ще има и полицейско присъствие за осигуряване на спокойствието и реда при събарянето.

За останалите незаконни постройки следва процедура по принудително събаряне, при която носител на правата е Община Варна. 

По рано днес започна връчване на заповеди за доброволно събаряне на копторите в Максуда по ул. "Пеячевич". В двуседмичен срок обитателите там ще трябва да разтурят сами постройките си. Ако не го направят ще бъдат премахнати принудително.