Събориха първата къща в циганската махала на "Аспарухово"

Общо две трябва да бъдат бутнати днес

Първата къща от списъка с опасни обекти в циганската махала на "Аспарухово" беше съборена днес следобед. Намиращата се на "Найчо Цанов" постройка беше в трагично състояние и премахването й беше наложително. Доброволци изнесоха покъщнината, която разпределиха по комшии, а самата къща трябваше да бъде разрушавана на ръка, заради невъзможността до адреса да стигнат тежки машини.

Някогашните обитатели на пострадалата къща се бяха примирили със съдбата си. При събарянето нямаше протести и сцени. Днес беше бутната и пристройка на съседна къща, която беше поддала при наводнението и създаваше опасност от срутване. Предвидена за днес е била още една къща на улица "Розова долина", но живеещата там възрастна жена отказвала да я напусне, сподели един от работниците по събарянето.

Общо 80 обекта са предвидени за събаряне, като още вчера беше съборена и постройка на улица "Моряшка" в другия край на квартала.

Докато доброволци изнасяха покъщината, възрастна циганка излезе от къщата си с две бутилки минерална вода - за журналистите, които чакаха  да започне събарянето. "Виж какво слънце", обясни тя и подкани репортерите да се разхладят.