Екшън като на кино: Качулки извадиха фалшификатори от такси на бул. "Ян Хунияди"

Крими

25-06-2014, 13:10

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

У двамата задържани са намерени и иззети 50 броя фалшиви банкноти с от по 100 евро

Лют екшън като на филм се разигира на бул. "Ян Хунияди" във Варна. Двама фалшификатори бяха "закопчани", като без малко да го отнесе и шофьорът на таксито, което престъпниците си хванали. 

"Качих двама души и започнах да ги развеждам. Спирахме на различни места. Тук спри - там спри, слизаха за малко и се връщаха", разказа пред Varnautre.bg таксиметровият шофьор, пожелал анонимност. 

Когато таксито стигнало до бул. "Ян Хунияди", до входа на музея "Владислав Варненчик", човек от улицата извикал на шофьора да отбие в страни. "Докато направя маневрата, поглеждам през прозореца си и какво да видя, към главата ми насочен пистолет и полицай ми крещи - изгаси двигателя", разказа шофьорът. Той самият се стреснал и в паниката си и не изгасил веднага автомобила. Спецполицаят му изкрещял отново, а по това време други "качулки" вече вадели пътниците от таксито. По думите на шофьора, той самият също е бил изваден от колата и захлюпен по очи на капака, докато се разбере, че е само водач на такси. 

Причината за разиграването на екшъна се оказват двама мъже, който са заподозрени във фалшифициране на пари. 

На 23 юни в хода на специализирана полицейска операция във Варна са проведени оперативно-издирвателни действия, при които са задържани  двама мъже с инициали Д. С. и Г. А съответно на 41 и 31 години, съобщиха от варненската полиция. Мъжете са от Варна и двамата са осъждани. При процесуално следствените действия у тях са намерени и иззети 50 броя неистински банкноти с номинал от 100 евро.

Материалите по случая са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Лицата са задържани за 72 часа. Води се досъдебно производство, повдигнати са обвинения по смисъла на чл. 244 от НК, допълниха от полицията.