Протестите в ТЕЦ "Варна" - глас в пустиня

Варненският депутат коментира, че затварянето на централата се налага по силата на евродиректива, с която страната ни е длъжна да се съобрази

Служители на ТЕЦ "Варна" искат за съдействие към народния представител от ГЕРБ Лиляна Павлова. В приемния й ден в морската столица те поставиха въпроса за съдбата на централата. ТЕЦ "Варна" спира работа в края на годината и стотици хора остават без работа. Излязохме на протест, но той се оказа глас в пустиня, защото не получихме подкрепа нито от управляващите, нито от компанията - инвеститор", алармираха гражданите.

Варненският депутат коментира, че затварянето на централата се налага по силата на евродиректива, с която страната ни е длъжна да се съобрази. Лиляна Павлова обаче се ангажира да отправи питане към министъра на икономиката дали е поискан отлагателен срок, който би удължил живота на централата и би запазил поминъка на служители й. 

Тя ще отправи питане към ресорните министри и във връзка със строеж на плажа "Кабакум", за който получи сигнал от граждани. Лиляна Павлова ще постави пред министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов въпроси, свързани с кадастъра, специализираната карта на плажа и контрола върху строителството край морето. Относно изграждането на 8-етажен хотел на брега питане ще бъде отправено и към министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева в качеството й на принципал на плажа, който е изключителна държавна собственост.