Спартак започна подготовка с четирима нови, единият на проби

ВИДЕО: Преди първото занимания отец Дончо даде божия благословия на играчите за здраве и успехи

Отборът на Спартак 1918 започна лятна подготовка с четирима нови футболисти. Това с вратарят Ивайло Яначков (Сливнишки герой), левият бек Тодор Гочев (Монтана), халфът Коста Янев (Нефтохимик), полузащитникът Христо Гоговски от Вихрен. Последният ще мине пробен период и едва тогава ще се прецени дали ще подпише договор със "соколите". Тимът бе напуснат от Петър Денчев, Георги Димитров и Джихат Кямил, както и от младоците Кристиян Радев и Никола Арнаудов, на които няма да се разчита през новия сезон.

Двама юноши на Спартак 1918 започнаха с представителния тим. Това са защитникът Тодор Николов и халфът Ивайло Русев. Атанас Атанасов - Орела обяви, че очакват още 3-4 нови, а групата за есенния полусезон ще е 24-25 футболисти.

"Целта ни е да играем добър футбол и ако го направим, нещата ще се получат по най-добрия начин за нас. Имам уверението на шефовете, че плащанията ще са изрядни, както беше през пролетта”, каза пред медиите Атанасов.

Спартаклии ще се подготвят на своята база - на клубния терен и изкуствения на Локомотив, като ще има и няколко занимания на морския пясък. Засега са ясни съперниците в 6 от 7-те контроли: Нефтохимик (5 юли), Мастер (9 юли), Добруджа (12 юли), Черноморец (16 юли), Несебър (23 юли) и Калиакра (26 юли). Търси се противник за 19 юли. Първата тренировка уважи клубната легенда Живко Господинов, а отец Дончо даде божия благословия на играчите за здраве и успехи.

Групата на Спартак:

Вратари: Генко Славов, Ивайло Яначков

Защитници: Петър Патев, Траян Дянков, Радомир Тодоров, Тодор Маринчев, Славомир Събков, Тодор Гочев

Халфове: Валентин Веселинов, Иван Минчев, Станислав Желязков, Борислав Борисов, Николай Ботев, Илиян Неделчев, Коста Янев, Христо Гоговски

Нападатели: Деян Христов, Янаки Смирнов

ВИЖТЕ КАКВО КАЗА ТРЕНЬОРЪТ НА СПАРТАК ПРЕДИ ПЪРВАТА ТРЕНИРОВКА:

ВИЖТЕ КАКВО КАЗА НОВОТО ПОПЪЛНЕНИЕ В СПАРТАК КОСТА ЯНЕВ: