Георги Илиев изгледа тренировката на Черно море

Спорт

17-06-2014, 14:27

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Бившият капитан на "моряците" е готов и за националния, ако Любо Пенев го извика

Бившият капитан на Черно море Георги Илиев, който в момента се подвизава в китайския Шъдзяджуан, се възползва от 10-те дни почивка в местния шампионат и на полусезона се прибра във Варна. Днес той бе на стадион "Тича", където изгледа тренировката на бившите си съотборници.

"В момента сме на 3-то място във временното класиране с равен брой точки с втория. В горната дивизия влизат първите два отбора, така че имаме шансове. Трудно е, защото има отбори с по-голям бюджет, които разчитат и на съдии. Като цяло качеството на китайския футбол не е толкова високо. Разчита се повече на дефанзивна игра и единоборства", коментира в интервю за Дарик Георги Илиев.

"Трудно се адаптирах, защото всичко е различно в Китай. Не говоря само за футбол, а и за начина на живот. В първите 3-4 домакински срещи идваха над 10 000 хиляди души на стадиона. Накрая, малко и заради жегата, имаше около 7-8 хиляди на последните мачове. Като цяло стадионът е голям и не прави впечатление, че посещаемостта е толкова голяма”, разказа още юношата на "моряците", който в Китай играе само на една позиция - зад нападателя.

"На линия съм за националния и ако трябва да се помага, Любо Пенев може да разчита на мен. Той е треньорът и той преценява кого да извика", завърши Жоро Илиев.