Светослав Малинов: Целта ни е ново реформаторско правителство

Новините

13-06-2014, 16:43

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Високият резултат на блока във Варна е началото на връщането на доверието в десницата, смята Радан Кънев

„Надявам се резултатите от евроизборите да върнат на българина вярата, че от гласуването има смисъл. Ние неведнъж сме декларирали, че искаме предсрочни избори. Е, целта ни е постигната“. Нашата цел от началото бе „предсрочни избори наесен”. Това вече е факт. Новата ни цел е е да има ново реформаторско правителство, заяви на пресконференция днес във Варна евродепутатът от РБ Светослав Малинов .
Говорителят на блока Радан Кънев пък поиска за формацията най-малко второ място в българската политика. Според него високият изборен резултат на коалицията в морския град е началото на възвръщането на доверието към десницата в България.
По повод ситуацията в държавата Кънев коментира , че от две седмици Пламен Орешарски е бивш премиер на България. „Независимо кога ще подпише оставката си той няма доверието на избирателите да управлява, няма легитимността да управлява, а от няколко дни няма доверието на нито една група в парламента. Той е със снето доверие от БСП, ДПС и „Атака” – партиите, които го подкрепяха през последната година. Оставането на правителството на власт без парламентарна подкрепа вече прилича на държавен преврат. От вчера и днес имаме обяснения защо кабинет с нулева подкрепа стои на власт.” каза Кънев. Той потвърди ,че от блока разполагат с неопровержими данни за подписване над договора за „Южен поток” точно два дни предипремиерът Орешарскида обяви,че го спира.
Кънев заяви още, че има политическо сближаване между ДПС и ГЕРБ, а един бъдещ реформаторски кабинет без участието на Реформаторския блок е невъзможен. На въпрос кои са забранените партньорства за реформаторите, Кънев отговори: „БСП, която е исторически противник на десницата, ДПС и България без цензура“.
Секретарят на изпълнителния съвет на коалицията Гроздан Караджов коментира, че правораздавателните органи у нас трябва да се самосезират във връзка с т.нар. ГМО партии, които са купували гласове за евровота, или са контролирали вота, което означава, че в момента в ЕП има купени евродепутати.