926 декара са окосени в "Приморски", остават още 160

Животът

13-06-2014, 14:53

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В район "Приморски" като в джунгла

В почивните дни два екипа от администрацията контролират сметосъбирането и сметоизвозването

В район "Приморски" са окосени 926 дка тревни площи. За обработка остават още 160 дка. За тази дейност Общинското предприятие "Управление на проекти и озеленяване" е осигурило 3 екипа- 11 косачи и 13 жени - събирачи. Изнесената тревна маса в периода 2 – 9 юни възлиза на 1 220 куб.м.

Приключва косенето в 24 – ти подрайон (между улиците "Подвис" и "Мир") и 25 – ти подрайон (прилежащите площи на бул. "Ян Палах", разделителната лента, вътрешнокварталните пространства и детските площадки). Паралелно завършва така наречената трета коситба на разделителната ивица на бул. "Княз Борис I" и втора коситба (28 дка) по бул. "Левски" и кв. "Виница".

По предварително утвърдения график предстои изкосяване на тревните площи в кв. "Изгрев" – 1 (от бл. 37 до бл.41) и кв. "Изгрев" – 2 (експерименталните блокове от бл. 1 до бл.5).

С цел подобряване на сметосъбирането и сметоизвозването на територията на район "Приморски" в съботните и неделни дни два екипа от администрацията осъществяват наблюдение и контрол на тази дейност.

От "Приморски" припомнят, че на определени места (ул. "Генерал Георги Попов", Вилна зона – ул. 8 – ма, КК "Чайка" – сп. "Генерал Заимов" и СО "Манастирски рид" – до хотел "Геолог") са поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци с вместимост 6 куб.м. Всеки от съдовете е с обозначения за какъв тип отпадъци е предназначен – едрогабаритни, строителни и от растителни.