Моторист едва не загина заради дупка на Аспарухов мост (снимки)

Мисия Варна

12-06-2014, 16:41

Снимка:

VarnaUtre.bg

Автор:

Ина Дойчинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зрелищен арест на Аспарухов мост

Рибари спасиха девойка, скочила от Аспарухов мост (обновена)

Докато младежът чака полицаите, на моста се случват други две катастрофи

22-годишен мъж от Варна с инициали П.Г. едва не се претрепа на Аспарухов мост, научи Varnautre.bg. Той се натъкнал на добре известeн шосеен трап със скорост в рамките на позволената (50 Km/h) и може би само това е спасило живота му. За съжаление, мотоциклетът му е тежко повреден и ще бъде в бокса поне седмица.

След инцидента, водачът сигнализирал на спешният номер 112 и помолил за полицейски патрул, който да протоколира произшествието. След час чакане, той отново търси 112, от там му съобщили, че се объркали и подали сигнала към Община Варна. Този път изпратили патрулка, но полицаите решили, че трябва да напишат акт за шофиране с несъобразена скорост.

Междувременно докато мотористът чака полицаите,  на моста се случват други две катастрофи, а засилен микробус едва не го помита, събаряйки мотора му отново на земята.

Този, както и ежедневните инциденти на моста отново повдигат въпроса за безопасността на остарялото съоръжение както и за належащия му ремонт.

В момента настилката е в окаяно състояние, защото закърпените дупки отново са се отворили и не само затрудняват движението на автомобили по моста, но са и предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Но това е само видимата част. В какво състояние е носещата конструкция на моста, могат да кажат само специалистите.

Тази година в общинския бюджет са заложени 60 000 лв. за обследване и изработка на доклад за надеждността на съоръжението. Проверката трябва да завърши до края на годината.