Станишев иска избори през юли

Новините

10-06-2014, 15:03

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

rkoleva

Всичко от Автора

Утре левицата ще защити правителството

"Загубата на една битка няма да ни накара да развеем белия байрак. Когато всички мислят, че сме най-слаби, тогава трябва да покажем силата си, заяви преди по-малко от час лидерът на БСП Сергей Станишев пред дългочакания соцпленум. Все пак той призна загубата на тези избори.

Честната позиция според него е изборите да са незабавно, до края на юли, заяви още лидерът на БСП Сергей Станишев. По думите му избори през юли са възможен и реалистичен вариант и това е най-добрият вариант за страната.

Станишев каза, че България няма нужда от правителство и парламент "на изкуствено дишане", а от решения, които да доведат до необходимото за хората успокояване.Според него ситуацията на нестабилност е най-голямата опасност за страната и България не може да си я позволи.

Час по-скоро трябва да дадем на хората правото да се произнесат какъв да бъде следващият парламент, изтъкна той. Станишев каза, че утре в дебатите по вота на недоверие за финансовата политика левицата трябва да защити правителството.

ГЕРБ нямат никакво право да размахват назидателно пръст нито на нас, нито на правителството, изтъкна той.

Станишев заяви, обаче че в следващите седмици ще очаква премиерът и министрите да защитят своето достойнство и своята работа. Той обаче беше категоричен - предвестниците на краха на партията за пореден път ще се окажат обикновени лъжепророци.

"Загубата на една битка няма да ни накара да развеем белия байрак. Когато всички мислят, че сме най-слаби, тогава трябва да покажем силата си", подчерта той. "Никой не може да ни размахва пръст, няма да позволя някой да си мисли, че БСП може да бъде използвана като партия на ишлеме", категоричен бе той. По думите му загубата на изборите можеше да бъде компенсирана единствено с повече сила на БСП в управлението. Тази идея не се прие с ентусиазъм, заяви Станишев.

Той посочи, че не очаквал от ДПС да "излязат с присъда" и три сценария за предсрочни избори.

Лидерът на БСП заяви, че партията е преди всичко "с характер". Който не е обръгнал и не се е калил във вътрешните битки на БСП, не става за политик, смята Станишев.