Галенци с подписка: Искаме си барчето

Мисия Варна

10-06-2014, 14:52

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Галата" скочи срещу застрояването на плаж

Искат и мерки за боклуците в района, да се извърши санитарна сеч и да се изгонят нудистите

Жители на квартал "Галата" изпратиха отворено писмо с искане да бъде разрешено на съгражданина им Светлозар Колев да изгради временен обект, разположен на плажната ивица. Подписката със събраните гласове с това искане е разпратена до кмета на Варна, областния управител, кмета на район "Аспарухово" и до шефа на областна дирекция на МВР. Писмото им е и отговор на огранизирания преди време протест, срещу изграждането на въпросния обект на територията на плажа.

Доводите, които са изложили защитниците на заведението са за създаване на удобство и човешки условия за посетителите, извършване на санитарна сеч, изграждането на тоалетна, както и на заведение, където да се предлагат освежителни напитки, студена закуса. Собственикът на обекта трябвало да поеме грижата за почистването на плажа, санитарната сеч в района и поддържане на стълбите към плажа. Същевременно гражданите изразяват притеснение от опасните за живота и здравето им дървета, осеяната с отпадъци плажна ивица, както и посещаването на плажа от нудисти, които влияели изключително сериозно и отрицателно на психиката на останалите плажуващи, а най-вече на децата.

Исканията, които жителите на квартала са отправили към кметовете на Варна и "Аспарухово" са:

1. Да бъдат отстранени опасните за живота и здравето на гражданите дървета, включително и вече съборените от бурите.
2. Реконструкция на стълбите към плажа и изграждане на места за отдих със средства от бюджета на община Варна
3. Да се предвиди в графика за почистване, седмично или месечно извозване на боклуците
4. Да се ускори процесът по издаване на разрешение за временния преместваем сезонен обект

От областния управител са поискали да осигури спасител за неохраняемия плаж, а от директора на Од на МВР да предприеме мерки относно осигуряване опазването на обществения ред, като се пренасочат нудистите на обозначените за това места.