Ясен Петров: Георги Илиев е сред любимците на феновете в Китай

В последния ни мач вчера Жоро подаде за гола, с който бихме с 1:0, сподели още специалистът

Наставникът на Шъдзяджуанг Йонгчанг Ясен Петров сподели, че за краткия си престой в тима от китайската втора лига бившият капитан на Черно море Георги Илиев се е превърнал в любимец на феновете. Жоро е твърд титуляр, като има на сметката си 4 гола и 4 асистенции, пише sportonline.bg.

"Взехме Жоро Илиев, за да връзва играта на тима. Той беше единственият футболист, който исках от България. За краткия си престой в Шъдзяджуанг феновете на отбора не само че го харесват, а той е и сред техните любимци. В последния ни мач вчера Жоро подаде за гола, с който бихме с 1:0. Но не само това. Той освен, че бележи и асистира, участва във всяка наша футболна атака. Моят първи треньор в Китай дойде да гледа наш мач и призна, че с Жоро съм направил правилен избор, тъй като е силен футболист", каза Петров.

Той сподели още, че след съботния мач на тима предстои пауза и той, както и щаба му се прибират в България.

"На 15 юни се прибираме с Георги Илиев и помощниците ми за 10 дни. Връщаме се на 25 юни и започваме едномесечна подготовка за втория полусезон. В първите четири мача ще бъдем гости, така че трябва да се подготвим добре", коментира Петров.

Цялото интервю на Ясен Петров може да видите тук!