БСП ще загуби от задължителното гласуване!

Новините

07-06-2014, 09:38

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Необходими са бързи избори, смята Георги Първанов

БСП ще загуби при един задължителен вот, също както и всички партии с твърди ядра, прогнозира президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

По думите на лидера на АБВ елементарното обяснение на действията на Сергей Станишев е, че това е стъпка на някой, който иска да оцелее до есента. ГЕРБ, заедно с ДПС, може би имат най-съвършената технология за манипулация на вота и те също ще загубят от задължителното гласуване, прогнозира Първанов. Той добави, че по принцип е против задължителното гласуване, но призна, че това е единственият начин да се прекрати контролирания и купения вот.

Въпреки това Първанов определи подобна мярка като временна и посочи, че и в други държави тя е била такава. "Големият въпрос е как държавата ще санкционира гражданите, които не гласуват, включително българите в чужбина", попита той.

Бившият държавен гласа бе категоричен, че бързи избори са необходими, защото "агонията няма смисъл да продължава".

Според Първанов след изборите е най-добре в България да има еднопартийно управление, което по думите му обаче е малко възможно. Затова, според лидера на АБВ, на страната й трябва голяма коалиция.

Прочети цялата статия тук: http://www.dnes.bg/politika/2014/06/07/bsp-shte-zagubi-ot-zadyljitelnoto-glasuvane.228174