Спартак и Черно море се обединяват за турнир в Барселона

Надпреварата ще се състои в рамките на 6 дни от 22 до 28 юни

Деца от двете най-големи варненски школи по футбол във Варна - Спартак 1918 и Черно море ще участват на турнир по футбол в испанския град Барселона. Талантите са родени от 2001 до 2004 година включително, като до момента са записани 23-ма невръстни футболисти. Повечето деца са от академията на Спартак, като има и от тази на Морето. Желаещите да се пуснат в проявата все още могат да се запишат и да се докоснат до уникалното преживяване във втория по-големина град в Испания.

Организатор на екскурзията е Бисер Бъчваров, който е треньор в школа Футбол към Общински детски комплекс - Варна. Той ще води отборите в тандем с Диан Генчев, наставник на набор 2001 година в школата на Спартак 1918. Турнирът е традиционен и се прави ежегодно от немската фирма „КОММ – МИТ”. Надпреварата ще се състои в рамките на 6 дни от 22 до 28 юни.

Общата стойност на пътуването и пребиваването е 700 евро., които могат да се платят на две вноски. Възможно е да бъдат включени и придружаващи възрастни лица на същите цени. Настаняването е в хотел с пълен пансион, в стаи с 2 легла за възрастни и 2, 3, 4 легла за децата. Престоят включва шведска маса (закуска, обяд, вечеря) в ресторанта на хотела.

Пътуването до Барселона ще е с автобус. Варненската делегация тръгва на 19 юни, а на 1 юли тръгва обратно към дома. Маршрутът включва разходка из улиците на Венеция, Монако и Ница, където ще са с преспиване. На връщане пък варненци ще преспят в Белград. В Барселона освен участието в турнира, децата ще посетят паметника на Христофор Колумб, сграда „Фамилия”, стадион „Камп Ноу”, музеят на Барселона, където ще видят „Златната топка” на Христо Стоичков и други негови отличия.

Изисква се международен паспорт за децата и нотариално заверено пълномощно от двамата родители по образец. Записванията стават на телефон - 0878/ 12 60 75.