Кметът иска пренареждане на паветата по центъра

Мисия Варна

02-06-2014, 17:59

Снимка:

live.varna

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Очакват и препоръки от немската фирма - производител на клинкера

Участъкът от 215 м от централната пешеходна зона, която в момента е покрита с нови павета, да бъде пренареден. Не може да се правят експерименти точно с място, което трябва да бъде лицето на града! За  това настоя днес кметът на Варна Иван Портних, който свика на терен обществения съвет по устройство и развитие на територията към община Варна.

В него влизат представители на регионалните структури на Камарата на архитектите, Камарата на строителите, Камарата на инженерите и проектантите, сред членовете има специалисти по геодезия и картография, експерти от Енерго Про и ВиК Варна. Заедно с тях бяха зам.-кметът Христо Иванов, главният архитект Виктор Бузев, представители на проектанския екип, както и на фирмата – изпълнител „Обединение Зебра трафик“. Ширината на фугите, технологията на редене, основата, детайлите за шахтите – това бяха част от въпросите, на които кметът настоя да получи отговори.

Има проблем в изпълнението – около това становище се обединиха експертите от обществения съвет, които в понеделник ще бъдат готови с конкретни препоръки. До тогава трябва да има и становище от германската фирма, производител на клинкера, с който се покрива терена. На база на констатациите на обществения съвет и препоръките на германските специалисти ще бъде взето окончателното решение за бъдещето на зоната.