Погват незаконните бараки и фургони

Мисия Варна

30-05-2014, 13:36

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Поводът за проверките е жалба срещу заведение в "Аспарухово"

Проверка на всички временни търговски  обекти, които не са отразени в схемата за преместваеми обекти на територията на Варна, поискаха съветниците от комисията по архитектура, пише Дарик Варна. Проверката ще се осъществи от районите кметове и представителите на общинската администрация.

Конкретният повод за решението е жалба от живеещи на ул. "Янтра" в кв. "Аспарухово", които се оплакват от заведение, изградено върху тротоара. То е разположено там от 1995 г. като първоначално е било фургон с маси. През годините обаче квадратурата му е нараснала, като последното разрешително, което е получил собственикът, е за разполагане на 63 кв.м. Направената проверка е отчела, че в момента заведението заема близо 130 кв.м.

В продължение на 5 години собственикът не е плащал такса на район "Аспарухово", като в същото време обектът работи без документ за удостоверяване. Председателят на комисията Таня Парушева припомни, че според наредбата обекти, които са разположени в рамките на  уличната регулация, не бива да надвишават 15 кв.м.

Съветниците се обединиха около идеята, че е необходима промяна в Наредбата за временните обекти на територията на Община Варна. Те изискаха цялата документация и всички разрешителни, които е получило заведението през годините.