Емил Радев: Партийните битки бяха дотук

"Дадохме отпор на купения и корпоративния вот", категоричен е новоизбраният евродепутат

"Партийните битки бяха до изборите, сега заминаваме за Брюксел като един отбор, националният отбор, в който всички 17 депутати ще работят заедно за благото на България, за развитието на Черноморския регион, на Варна и областта", това заяви днес във Варна единственият варненец, избран за евродепутат в неделя - адвокатът Емил Радев.

Изключително добри резултати и доста над средния за страната успех на евровота отчете варненската организация на ГЕРБ. Особено показателни според кмета Иван Портних, който е и областен лидер на партията във Варна, са цифрите от избирателните протоколи в града: 39,95% за ГЕРБ и едва 12,14% за БСП. Емил Радев благодари на всички варненци, които гласуваха, а не отидоха за риба, въпреки че риболовният сезон беше открит тази година необичайно рано, според него - заради изборите. "Колкото повече граждани гласуват, толкова по-голяма е представителността на вота и толкова по-незначителна е тежестта на негативните явления по време на избори като купения етнически и корпоративен вот.

Информационен офис на Европейския съюз ще има отново във Варна, обяви още новият евродепутат Емил Радев. Това се случва за първи път от 5 години, след като през последния мандат на европарламента Варна нямаше свой представител сред българските депутати. В информационния офис сътрудници на евродепутата ежедневно ще дават консултации по оперативните програми и ще разясняват на гражданите политиката на Европейския съюз.

"Дължим много на този град. През последната година се случиха много позитивни неща в него, но може още по-добре да усвояваме европейските пари и към това ше бъде насочена съвместната ни работа с екипа на г-н Портних", каза Емил Радев. Той припомни, че от 1 януари 2014 са в сила оперативните програми на новия програмен период на Европейския съюз, но в България, на ниво правителство, не са приети нужните документи и процедури.

"Досега България не е усвоила нито 1 лев от новите програми. Надявам се, че ще има промени в изпълнителната власт и ще успеем да върнем доверието на европейските ни партньори", обясни Радев.

Интервю с Емил Радев:
Варна има нужда от лоби в Европа
Битката за правата на обикновените граждани ще продължи и в Европарламента