Кметът Иван Портних: Гласувам за Варна

Мисия Варна

25-05-2014, 11:51

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Емил Радев: Всички евродепутати трябва да са от един отбор

"Аз гласувам за Варна", заяви кметът на Варна Иван Портних минути преди да пусне своя вот в изборна секция № 47 във варненското училище "Васил Априлов".

"България влезе в Европа преди години, но Европа влезе във Варна съвсем наскоро. За да продължи това и да имаме устойчивото развитие, което виждаме, трябва да се гласува за Европа и за европейската перспектива на Варна", каза още кметът.

Неговият вот е 111-ти поред от общо 940 души, имащи право на глас в изборна секция № 47.

Кандидатът на ГЕРБ Емил Радев също упражни своя глас. "Днес не гласувах за себе си, а за европейския ни отбор", каза кандидатът за евродепутат от Варна. Той даде пример защо смята всички представителите на България, независимо от партийните им убеждения за един отбор.

"Когато отидем на международно състезание – от Балканиада до Олимпиада, ние представяме България и сме Национален отбор! Няма как на състезание един от състезателите с леви убеждения да пробие лодката или да спука гумата, само защото съотборникът му е с десни. Хората в спорта винаги са го знаели, дано го проумеят всички български евродепутати, които днес народът ще определи".

"С колкото повече гласове е избран един политик, толкова по-тежка отговорност носи", каза още Радев и призова варненци да гласуват.