Нов скандал! Бюлетини на БСП и разпечатки на МВР открити в мерцедеса на разстреляния лихвар Шмид!

Разстреляният в Своге с 6 куршума в гръб подземен бос Красимир Гочев-Шмид е носил в мерцедеса си бюлетини от предизборната кампания на БСП

За скандала информира Faktor.bg, цитирана от ПИК. Освен това в лимузината на подземния бос били намерени и три разпечатки за различни лица, направени от системата на МВР „Български документи за самоличност”. Това показвало, че Шмид има къртици в службите за сигурност и нерегламентиран достъп до секретна система. Тези любопитни подробности, които дават ясна насока с какво се е занимавал убитият не бяха съобщени от МВР и останаха скрити за обществото.

След убийството на Шмид проговориха запознати с живота му. Те твърдят, че през последните години бандитът работел усилено за изборните кампании на БСП. Livenews.bg са категорични, че подземният бос бил в много близки връзки с червения депутат Кирил Добрев, но отделно правил няколко срещи с Моника и Сергей Станишеви, дори и в сградата на „Позитано”. Топлите отношения със сина на бившия вътрешен министър, който разпъвал чадър върху убития бандит потвърждава и активистът на АБВ и екс вътрешен министър Румен Петков.
Обществеността в Своге пък надига глас и пита защо МВР и прокуратурата не разследват връзките на Шмид с лидери на БСП.
Красимир Гочев-Шмид бе разстрелян в Своге във вторник вечерта.

Наемниците причакали жертвата си, скрити край гаража му на ул. "Христо Смирненски", около 22,10 ч.

Те стреляли веднага, след като Шмид паркирал "Мерцедес S" пред дома на жена си. Смятаният за важна фигура на наркопазара в софийските квартали "Люлин" и "Надежда", в Своге и Костинброд, издъхнал на място.

Гочев е познат както в качеството на обвиняем, така и на свидетел по някои дела, коментира зам. главният прокурор Борислав Сарафов пред БНР вчера. Той обясни, че Шмид е свидетелствал срещу небезизвестния Йоско Костинбродския, и добави, че е "напълно възможно" отговори за убийството да се търсят именно около Йоско.

Защитени свидетели, приближени до Йоско Костинбродския, твърдят, че Шмид заедно с Красимир Цанов-Будин се опитвал да наложи контрол върху продажбата на дрога. Каква е връзката обаче на столетницата с бандита тепърва прокуратурата трябва да даде отговор.



Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"