Кино, музика и специални гости на откриването на София Филм Фест-Варна 2014

Откриването на филмовия фестивал е днес от 19:30 часа във Фестивалния комплекс

Днес в 19.30 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще бъде поставен старта на 5-то издание на София Филм Фест-Варна’14. Най-мащабното кино събитие в България идва отново във Варна, за да покаже избрана извадка от най-добрите и най-новите филми, представени в рамките на 18-ия София Филм Фест, който се проведе в София през март. Припомняме, че билетите са в продажба на касите на ФКЦ.

Акцентите в програмата по дни:

23 май Откриване в Зала 1 на ФКЦ - "Последните черноморски пирати" (19.30ч.) – премиерна прожекция за Варна със специални гости авторите на филма; Светослав Стоянов и Ваня Райнова. Веднага след прожекцията откриването продължава в клуба на фестивала- бар Fusion (пред билетна каса на ФКС) с парти с вход свободен и представяне на музикалния проект на група СаБоДа.

24 май Прожекция за селектираните творби от предизвикателството "Екран за нови кинематографисти". Специален гост ще бъде авторът на "Лора от сутрин до вечер" - Димитър Коцев-Шошо. Тази прожекция отново ще се проведе при вход свободен в клуба на фестивала пред билетна каса на ФКЦ от 19.00ч.
Основната програма във втория фестивален ден ще включва филмите "Шърли:представа за реалност" (16.30ч.), "Кутия за храна" (18.30ч.), както и дългоочаквания дебют във Варна на "Нимфоманка"- част 1 на Ларс Фон Триер (20.30ч.). Тази прожекция не е достъпна за лица под 18 години.

25 май В деня на изборите специални гости ще бъдат Стоян Радев и Георги Лозанов, които лично ще представят своя филм "И България е една голяма грешка" (18.30ч.). Другите акценти падат върху руската лента "Географът си пропи глобуса" (16.30ч.) и втора част на Нимфоманка (20.30ч.).

26 май Отново специални гости ще има в понеделник. Георги Стоев-Джеки, Христо Илиев-Чарли и операторът Тони Стоев  пристигат във Варна, за да открият прожекцията на "Хляб и зрелища". (18.30ч.). Програмата продължава с награждаваната лента "Лоша прическа" (20.30ч.).

27 май Последният фестивален ден ще е много наситен на събития. В 16.30ч. започва ОК Shorts, селекция от късометражно кино с вход свободен. Програмата продължава с може би най-награждавания филм, който варненци могат да видят – "Краят на омагьосания кръг". По време на тази прожекция ще се проведе и специалното събитие "Кино и Вино" и публиката ще има възможност да изгледа филма с чаша вино в ръка. (18.45ч.) "Кино и Вино" беше предварително обявено за друг ден, но поради промените в програмата ще се състои на 27-ми май. Фестивалът във Варна ще приключи с азиатския филм "Великият майстор" на Уон Кар Уай. (20.30ч.)

 
Цялата програма и новини за феста може да прочетете тук