Сашо Станков е новият треньор на Черно море

Спорт

22-05-2014, 19:58

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сашо Станков: В България бих работил само в Черно море

Преди минути специалистът потвърди пред собствениците, че ще поеме тима от Тича

Новият треньор на Черно море се казва Александър Станков. Това стана ясно, след като преди минути специалистът потвърди пред шефовете на тима от Тича, че ще води отбора през новия сезон, научи Varnautre.bg. Станков имаше предложения от чуждестранни клубове, но избра варненския Черно море пред отбори от Казакстан и Китай.

Припомняме, че наставникът коментира пред медиите, че единственият отбор, който ще води в родната ни "А" група е именно Черно море. "След разговорите с хората от Варна съм сигурен съм за себе си, че в България бих приел само тяхната оферта и бих работил само за Черно море. Определено са най-коректните хора, с които съм преговарял", сподели Сашо Станков вчера и спази обещанието си.

Това е второ завръщане на Станков като треньор на Морето, след като той започна треньорската си кариера именно на Тича през 2001/2002. Тогава собственик на Черно море бе Илия Павлов. След като бе начело на "моряците" Станков изкара едногодишен стаж в Байерн (Мюнхен).

В кариерата си досега той е водил още кипърския Алки, четири пъти е бил треньор и помощник треньор в ЦСКА. През 2005 е бил начело на дубъла на Криля Советов, а година по-късно поема младежкия национален отбор на България. Сашо Станков е бил треньор и в китайския Аербин, а последната спирка в неговата треньорска кариера е пловдивският Локомотив.