90-метрова капсула е основната атракция на "Quantum of the Seas" (видео)

Туризъм

22-05-2014, 17:55

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Корабът ще направи първото си плаване следващата пролет

Най-новият кораб на компанията "Royal Carribean" - "Quantum of the Seas" ще отбележи първото си плаване с епично 53-дневно околосветско пътешествие.

След отплаването си, което е планирано за 2 май догодина от Ню Йорк, корабът ще прекоси Атлантическия океан на път за Средиземно море, откъдето през Суецкия канал към Персийския залив, Индийския океан и Китай, където е крайното пристанище за круиза.

По време на плаването, пътниците ще посетят повече от две дузини пристанища, включително Барселона, Дубай, Оман, Индия, Малайзия, Сингапур и Хонг Конг.

Корабът ще бъде спуснат на вода през ноември тази година и е истинско техническо и туристическо бижу.  Дължината му е 350 метра, разполага с 16 палуби, а на борда му могат да бъдат настанени 4180 гости в 2090 кабини. Въпреки, че не е от най-големите съдове (корабите от серията "Оазис" са с капацитет от по 5400 души), "Quantum of the Seas" предлага уникални забавления на туристите.

Основната атракция е стъклена капсула, която ще предлага 360 градусова панорама от 90 метра над морското равнище. Стъклен въздушен симулатор пък ще дава усещането на желаещите, като при скок с парашут.

Най-големият морски спортен плаващ комплекс "Seaplex" ще предлага пързалка за ролери, блъскащи колички, баскетболно игрище.

Вътрешните каюти ще са оборудвани с LED екрани, които ще показват картина в реално време, докато корабът пътува към следващото пристанище.

Корабът предлага 3 вида каюти - за първи път ще има единични, за пътуващите сами, освен тях ще има семейни каюти, а апартаменти на две нива ще са разположени на кърмата на кораба.

Панорамна зала на три нива и ще предлага 270-градусова панорама денонощно, като вечер ще се трансформира в нощен клуб.

Част от останалите атракции са СПА комплекс, Фитнес център, 60 метров басейн, солариум, вътрешен басейн с повдигащо се дъно, сърф симулатор, стена за катерене, детски воден парк, бебешки и детски програми, казино, барове (между които и сладоледен, концертна зала и много други.