Крадецът от общината бил с 13 присъди

Крими

22-05-2014, 13:56

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крадец направи два удара в общината

Спрямо него се водели и още 3 досъдебни производства

С 13 присъди и три досъдебни производства се оказа крадецът обрал два кабинета в сградата на общината. Днес Районен съде-Варна му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража".

Спрямо 36-годишния С.М. е предявено обвинение, че в периода 12-19 май от работен кабинет на 10 етаж в сградата на общината е отнел видеокамера с батерия и зарядно устройство, а от друга стая на същия етаж – портмоне със сумата от 25 лева.

Подсъдимият е бил освободен от затвора след изтърпяване на предходно наказание през март и само 2 месеца по-късно е привлечен като обвиняем за  настоящата кражба, която се явява извършена  в условията на опасен рецидив.   

Съдът намира, че от събраните към момента по делото доказателства – разпити на свидетели, извършени разпознавания и  протокол за доброволно предаване на инкриминирани вещи, категорично може да се обоснове предположение за авторство на деянието.  Налице е и реална опасност, ако С.М. остане  на свобода – да извърши други престъпления или да се укрие.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване  в 3-дневен срок. В случай на жалба, делото е насрочено пред ВОС за 28 май т.год. от 13 ч.