Черно море и Спартак с победи на старта на Дженерали

Спорт

22-05-2014, 12:52

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море спечели Купа Дженерали

Черно море и Спартак се пускат в турнир

Моряците разгромиха Нови пазар, а спартаклии се наложиха над Провадия

Талантите на двете големи варненски школи Черно море и Спартак 1918 стартираха с чисти победи участието си на детския футболен турнир за купа "Дженерали". Отборът на Черно море, с треньор Ники Кънчев разпиля Нови пазар с 11:0, а възпитаниците на Живко Бояджиев надиграха с минималното 1:0 Провадия.

Хеттрик за Черно море реализира Веселин Йорданов, по два гола вкараха Брен Боянов, Калин Георгиев и Паоло Пасков, а по един добавиха Николай Станев и Георги Найденов.

Единствения гол за "соколите" пък реализира Петър Георгиев.

Малко по-късно днес са и вторите мачове на Спартак и Черно море, като при следващ успех двата тима ще играят финал. Соколите излизат срещу Шумен, а Морето ще се бори с Добруджа.

Турнирът се провежда за втора поредна година, като през тази домакин е стадион "Младост". Теренът е разделен на две и децата играят от тъч до тъч. Заради топлото време организаторите взеха решение да намалят игровото време и то е две полувремена от по 22 минути, а не по 25. Надпреварата се организира от Асоциацията на българските футболисти, БФС и община Варна и е под патронажа на кмета Иван Портних.