12 униформени специално командировани да вардят властта

Мисия Варна

20-05-2014, 11:56

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

33-ма полицаи, двама от които от Румъния пък ще бъдат командировани във Варна за лятото

12 полицаи ще бъдат командировани да вардят властта на Евксиноград през август. Униформените са от вътрешността на страната и пристигат в морската столица да обезпечават охраната на резиденцията, в която всяко лято почиват властимащите. 

Жандармерията във Варна също ще бъде подсилена с 12 души, през сезона. 33 полицаи, двама от които от Румъния пък ще бъдат командировани във Варна за лятото и ще охраняват курортите. 70-те униформени от варненската дирекция на полицията, които бяха изпратени на границата също ще се върнат в морската столица.

Това съобщи новият шеф на варненската полиция Николай Калчев. По думите му летният сезон е обезпечен кадрово. Не така обаче стоят нещата с ръководния състав на полицията в морския град. "Нямаме толкова кадри, които да се включат в ръководния състав. От понеделник шефът на "Охранителна полиция" Алекси Христов излиза в пенсия", посочи Калчев. Искал да се пенсионера и заместникът му - Пламен Парушев, но след разговор с новия директор все пак решил да остане на работа. Именнно Парушев става началник на "Охранителна полиция". Икономическа полиция ще бъде ръководена от Живко Желев, дознанието е оглавено от Иван Иванов. Началници в "Криминална полиция" и "Тежки престъпления" стават Стоян Гунчев и Веско Вълчанов. Четвърто районно е без началник.