Ще застигне ли Гонзо прокобата Черно море?

Всички, които си тръгват от „Тича“, изчезват от треньорския небосклон

Легендарният футболист Иван Василев пожела на Гонзо да не бъде застигнат от прокобата Черно море в Левски. Василев е известен бивш десен бек на „моряците“ от 50-те и 60-те години на миналото столетие, а по-късно ги е водил в елита. В ЦСКА играе 5 години, като печели титлата и купата, а през 1967-а участва в епичните три мача от ½-финалите в КЕШ с Интер(Милано).

„През този век се наблюдава една тенденция – специалист, който си тръгне от „Тича“, да изчезва от треньорския небосклон. Случи се със Сашо Станков, Вили Вуцов, Ясен Петров, Кольо Спасов, Велизар Попов и Стефан Генов. В нашия клуб те постигнаха върха си като треньори и после не повториха подобни успехи. Медалът на Ясен с Левски не го броя, защото там, ако не си първи, е провал. Единственото изключение от тези, които минаха през „Тича“, е Илиан Илиев. Той разви потенциала си и взе купата с Берое. Затова пожелавам на Гонзо да не бъде застигнат от тази прокоба в Левски и където и да работи занапред “, заяви за sportonline.bgВасилев.

Според него Гонзо се е показал като професионалист при „моряците“, но в крайна сметка не е постигнал нищо. 

„Не може да се отрече, че под негово ръководство Черно море игра стегнато и отговорно, а в защитен план бяхме сред най-добрите у нас. Гонзо умееше да мобилизира играчите, имаше тънък и успешен подход към тях. Но в никакъв случай не е направил някакви чудеса на „Тича“. Взехме едва 6 от 18 възможни точки у дома в топ 7, а за 38 мача вкарахме 41 гола, което прави малко повече от един на мач. Това показва, че са липсвали резултатност в атака, зрелища и атракции, за каквито жадува нашата предана публика“, допълни Василев. 

Той смята, че от 10 години на „Тича“ фактор е собственикът, а не треньорът. 

„Ръководството е осигурило финансова стабилност, ред и изградена струкктура. Затова Черно море е едно приятно място за работа, но шестото място е нищо, след като сме били трети и два пъти пети този век. Черно море не е Хасково, за да се радва на подобно класиране при перфектните условия за работа в клуба. Шестото място на практика означава, че сме последни в топ 7, защото всички знаят, че в България имаше седем здрави отбора през изминалия сезон, но Берое го извадиха изкуствено от първата седмица“, завърши Василев.