Обсъждат климатичните промени във Варна

Мисия Варна

15-05-2014, 11:10

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Второто поредно издание на проекта ще започне на 16 май от 10:00 в зала "Пленарна" на общината

Форум "Дни на интелигентната енергия" ще се проведе на 16 май в зала "Пленарна" на община Варна oт 10:00 ч. и ще продължи на 17 май в Технически университет-Варна от 9:30ч. Целта на "енергийните дни" е постигане на по-висока обществена информираност относно "Стратегията за устойчиво енергийно развитие на Общинта Варна 2020" и Плана за действие за 20%-но намаление на емисиите на СО2 до 2020 г. и насърчаване на активното включване на граждани и заинтересовани лица в изпълнението на заложените мерки, както и на по-висока разбираемост и активност от тяхна страна по отношение на личната отговорност в процеса на ограничаване негативните последствия от климатичните промени.

В рамките на двудневният енергиен форум ще се направи сравнителна аналитична критика на действащите политики за климатичните промени, идентифицирайки съответствия и различия, потенциални сфери на развитие и сътрудничество в европейските страни.

Форумът за пореден път ще предостави възможността да се съберат на едно място  заинтересовани и ключови лица, които да обсъдят и дискутират настоящата и бъдещата политика и практика за насърчаване на борбата с климатичните промени и устойчивото развитие и произтичащите от това заплахи за всички сектори на общественото развитие.

Партньори на общината са  Асоциацията на Българските Черноморски Общини (АБЧО), Черноморската Регионална Агенция за управление на енергията и Черноморски енергиен клъстер.